ХОЛИСТИЧКА МАСАЖА

Холистичката масажа е терапевтска масажа која влијае на физичкото, емоционалното, менталното и духовното ниво на телото. Масажата има суптилно влијание врз сите системи на телото, бидејќи ги поттикнува сопствените исцелувачки способности на телото.

Докажано е дека болеста и стресот влијаат не само врз физичката, туку и на психолошката, духовната и менталната благосостојба. Холистичката масажа овозможува природно обновување на способностите на телото да излезат од овие состојби и да го стабилизираат целото тело како целина.

Холистички терапевт е индивидуа која е обучена во уметноста на холистичката терапија. Холистичката терапија е третман кој има за цел да го третира клиентот како целина, наместо како разделено суштество на различни делови кои не се меѓусебно поврзани. При холистичката масажа се однесуваме кон телото, духот и умот како целина.


РЕЛАКС МАСАЖА

Релакс масажата е блага пријатна масажа за раце, со која се опушта телото и се стимулира протокот на енергија. Таа има за цел да го негува телото со што  се подига општата психо-физичка здравствена состојба. Служи за да се спречи стресот и да се ослободат напнатоста и уморот, како и да се релаксираат мускулите.

Релакс масажата може да се направи  на целото тело или делумна релакс масажа на делови од телото одредени елови од телото (грб, нозе).

Масажата се прави со употреба на специјални масла за масажа.


СПОРТСКА МАСАЖА

Главните цели на спортската масажа се брза и целосна подготовка на спортисти за тренинг, како и побрзо и поцелосно отстранување на сите непожелни или штетни последици што се јавуваат како резултат на зголемена физичка активност.

Спортската масажа ги забрзува процесите на отстранување на млечна киселина создадена за време на работата на мускулите и на тој начин овозможува брз процес на закрепнување на мускулите. Спортската масажа го забрзува закрепнувањето на телото по тренингот. Покрај тоа, мускулите можат да бидат подготвени за тренинг со загревање и истегнување.

Оваа масажа се препорачува за професионални спортисти и луѓе кои спортуваат рекреативно.


АНТИЦЕЛУЛИТНА МАСАЖА

Антицелулитната масажа е природен начин телото да се ослободи од токсините акумулирани во масните клетки и да го подобри тонусот и изгледот на кожата. Во зависност од видот на целулитот, се изведуваат различни техники на масажа при што се користат специјални масла кои се точно наменети за специфичната цел.

Покрај намалувањето и отстранувањето на целулитот, антицелулитната масажа има благотворен ефект врз подобрување на циркулацијата на телото и затегнување на кожата.

Се препорачуваат 5-10 третмани, кои се одредуваат по консултација со стручно лице.


ЛИМФНА ДРЕНАЖА

Лимфната дренажа е една од многу ефикасните техники за детоксикација на организмот и  регенерација на телото и ткивата. Ги деблокира лимфните канали и крвните садови, што доведува до природен проток на лимфата од периферните делови на телото, така што доаѓа до  намалување на отоците и болките предизвикани од прекумерна количина на лимфа и метаболити во организмот. Има корисен ефект врз нервниот, мускулниот и имунолошкиот систем. Регенеративните ефекти на лимфната дренажа не се ограничени само на ткивото што го дренираме, туку и на длабоките ткива, на пр. при остеопороза и вкочанети зглобови.

Лимфната дренажа е најбрзиот, најздравиот и најпријатниот начин за решавање на проблемот со тешки и отечени нозе, како и да ја подобрите циркулацијата. Исто така, тој е многу ефикасен како придружен третман за региите од телото зафатени со целулит.

За да се постигнат оптимални резултати, се препорачува да се направи пакет од 5 третмани, во временски интервали според препораката на стручно лице.


МАДЕРО ТЕРАПИЈА

Мадеро-терапијата е многу популарна во светот, а во последно време овој вид на терапија почна да се применува и да зема замав во нашите соседни земји. Тоа е техника за масажа која доаѓа од Колумбија, а чиј фокус е на отстранувањето на целулитот со дрво. Мадеротерапијата е подлабок вид масажа со помош на која се подобрува балансот на енергија, исчезнува стресот и мускулите и зглобовите се ослободуваат од болка.
Таа се заснова на античката ориентална техника на манипулација со дрва, која се практикува со векови, за разни намени и е наменета за лица со непропорционални, локализирани масни наслаги, вишок вода, токсини во поткожното ткиво, брчки и целулит. Оваа техника за масажа е врвна алтернатива на обична масажа за пациенти со видлив целулит, бидејќи неверојатно ги подобрува пропорциите на телото и изгледот на кожата во третираните области.

Оваа постапка, со помош на анатомски облик на дрвени алатки, ги уништува акумулираните масти и токсини, а во исто време го подобрува целокупното здравје. Терапијата помага во редефинирање на контурите на телото, го намалува целулитот и го олеснува слабеењето. Дрвените ролни овозможуваат примена на притисок што го појачува распаѓањето на дебелиот и влакнест целулит, за да биде природно елиминиран заедно со други токсини.

Неинвазивните методи во денешно време не се толку популарни, но во последно време повторно се враќаат на сцена, со цел да се намали употребата на хемиски препарати, бидејќи постои многу поздрав и поприроден начин да се задржи кожата млада и убава.

Предности:

* 100% природен, неинвазивен и без контраиндикации
* Опушта мускули
* Стимулира дренажа на лимфата
* Отстранува токсини
* Го забрзува метаболизмот
* Уништува целулит
* Се топи маснотии
* Ја тонира и затегнува кожата

Оваа техника вклучува повторливи движења, користејќи десетина различни дрвени алатки. Дрвените алатки манипулираат со целните области што вклучуваат: мускул, маснотии и целулит, стимулирање на лимфниот систем, со цел телото да се ослободи од зачуваните токсини. Ова ослободување на токсини дополнително влијае на метаболизмот што ги елиминира маснотиите. Движењата со дрвените алатки ги разложуваат тврдоглавите наслаги на целулитот, со што се намалуваат нерамнините на кожата и ги измазнуваат дупките на „кората од портокал“.

Позитивните резултати се видливи по првата терапија, а за уште подобри резултати, потребни се 3 третмани неделно. Долгорочните резултати зависат од вештината на терапевтот и интензитетот и брзината на неговите или нејзините движења, бројот на применети третмани, како и целокупната грижа за здрав живот.

Кои делови од телото најдобро реагираат на обликувањето на телото со мадеротерапија?
– Горните колкови
– Бутовите
– Половината
– Рацете и нозете
– Задникот
– Стомакот

Кои се другите придобивки од оваа терапија?
Мадеро-терапијата ги релаксира умот и телото и ја намалува менталната и физичката напнатост. Исто така, ја стимулира циркулацијата на крвта и лимфната дренажа, кои влијаат на подобрување на општата здравствена состојба.

Антицелулитна мендотерапија
Целта на оваа апликација е да ги елиминира токсините што се акумулираат во различни делови од телото како што се колковите, нозете, бутовите или абдоменот. Овој вид масажа ја активира микроциркулацијата во третираната област, а исто така го елиминира задржувањето на вода, маснотиите и токсините во третираните делови од телото. Исто така се користи за обликување и зацврстување на задникот.

Со масажата навлегуваме длабоко во кожата, со што се активираат клетките внатре. Затоа, терапијата е особено ефективна за:

  • Обликување на половината
  • Елиминација на седиштето на колковите
  • Дефинирање на нозе
  • Затегнување на бутовите и нозете
  • Намалување на обемот на половината
  • Дефинирање на рацете

Клучот за успехот и популарноста на мадеротерапијата лежи во неговата способност да ги исфрла токсините од телото. Познато е дека човечкото тело е полно со таканаречен метаболички отпад што се акумулира заради нездрава диета, козметика и влијанија на животната средина. Телото реагира на овие токсини со создавање на повеќе лимфа околу клетките, обидувајќи се да ги избрка на тој начин. Поради зголемената течност, телото изгледа подуено и видлив е целулитот. Почнувате да изгледате постари, потешки и нездрави отколку што навистина сте. Како што старее телото, овој проблем станува посериозен. Дури и кога ќе почнете да јадете поздраво и редовно вежбате, не можете лесно да се ослободите од насобраните маснотии и целулит. Секогаш има некои критични региони кои бараат дополнителен третман и напор. Ова се најчесто бутовите, колковите, задникот и абдоменот. Со помош на мадеротерапија, ќе се ослободите од токсините, а телото ќе престане да произведува големи количини лимфа, ќе изгледате потенки и вашата кожа ќе биде поцврста и поцврста.